Grattis Eira 1 år


Imorse kl. 5.59 fyllde Eira Linnéa Pihl Brunnström ett år - ett helt år! 10 dagar före utsatt datum och efter nästan sex timmars inskrivning på förlossningen kom hon äntligen ut med hjälp av sugklocka. Överraskande liten med sina lätta 2720 gram och 48 cm, men alldeles perfekt. Det var den bästa (tidiga) morsdag-present jag kunnat få!
Och jag kommer fortfarande ihåg vilken känsla som infann sig när Odin kom upp och hälsade på och fick se henne för första gången... Han var så stolt! <3

Eira sover sen över tre timmar tillbaka och jag antar att hon är mycket nöjd efter en dag med mycket bus, uppmärksamhet, fina presenter och mumsande av sin första tårtbit. Förutom detta har hennes dag bestått av att hela tiden häva sig upp mot möbler och ens ben och stå, försöka klättra upp på möbler och hålla i ens händer så att hon får gå. Någon som fått mersmak tro..?
Kring lunchtid kom mamma, Kari, momma, morfar, Emma, Erika, Nike och "farmor" hit och firade Eira och runt 17 kom barnens farmor och farfar, farbror och "andra-mummun" hit och firade. Och vilka jättefina presenter hon har fått! Till och med Odin har fått presenter. :)

Tack till alla som på ett eller annat sätt har grattat Eira idag!

Nej, nu är det dags att krypa till sängs om jag ska orka upp imorgon för ännu ett födelsedagsfirande.
Ska se om jag får med mig Simba upp också, som för övrigt har fått sitt andra tokryck för kvällen och är överallt och ingenstans.

Here we go again





Igår 15.30 blev jag uppringd av VC för jag var orolig att Eiras öroninflammation kommit tillbaka då hon tog sig väldigt mycket för vänster öra och försökte slå bort mina händer om jag var där och kände. Fick tid kl. 16 så det var bara att hoppa in i bilen och Odin fick stanna kvar hos mormor och morfar.
Vi fick träffa en sköterska ganska per omgående när vi kom dit och hon kunde konstatera en öroninflammation på vänster öra - precis som jag anade. Hon hämtade en läkare som fick bekräfta öroninflammationen och medan han fixade ett recept gick vi bort till BVC och vägde Eira för att få en ny vikt på henne (vi har inte varit där sen i mars tror jag).
Så... nu är vi inne på Eiras andra penicillinkur denna månad. Hon skulle nog kanske ha behövt en längre kur förra gången (den avslutades den 13/5) så hade det inte blivit så här. Men, nu är det bara att gilla läget.
Får ju bara hoppas att hon är frisk som en nötkärna sen när hon börjar på dagis så mycket sjuk som hon har varit...

Idag ska vi inhandla det sista som behövs inför ettårsdagen och städa lägenheten.

Det börjar smyga sig på



Nu är det bara två dagar kvar tills lilla tjejen fyller ett år. Herreguuud! Hon ser inte ut att vara ett år, ser ut som om hon skulle kunna vara åtta månader. ;)
Igår inhandlades hennes presenter som hon ska få av oss, det enda som fattas till kalaset (eller kalasen) är det som ska vara på tårtan och ballonger och sånt. Och jag tänker inte spendera hennes firande att stå och diska så det får bli engångsartiklar, så bekvämt tänker jag göra det. ;) Jag funderar på att åka in och köpa det idag när Odin kommit hem från dagis.
Han har måånga tankar och funderingar nu, munnen går i ett på honom efter att vi bevittnade när farfars och farmors garage (och lägenhet) brann ned i söndags...

Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Andra gången på två dagar som jag får tvätta Odins sängkläder pga Simba som har fått för sig att uträtta sitt behov nummer två där!? Ändå är alltid dörren till toaletten öppen, tömmer lådan 1-2 gånger/dag eller mer beroende på hur det ser ut där, sanden byts ut en gång/vecka och han har ju alltid varit så himla duktig med lådan sen han kom hit så jag förstår inte alls vad han håller på med. Så nu är Odins dörr stängd på dagarna, men på nätterna så är den öppen. Och i ärlighetens namn ska dörren kunna stå öppen 24/7. Men jag har dock fått lite tips på vad man kan göra så jag hoppas det ska hjälpa!

May. 19, 2013















Eiras önskelista

Bara nio dagar kvar tills Eira fyller ett år. NIO DAGAR! Känns lite stressigt...

Av oss kommer hon nog att få en babygunga som vi hänger upp på altanen och en rutschkana, men för er som inte vet vad ni ska köpa, här kommer några tips (ni kan trycka på vissa av tipsen så lotsas ni vidare till en bild):
* Hammarbollbana, 229,90 kr på Toys R Us
* Docka (ett exempel)
* Kläder från strl 74
* Presentkort
* Badpool
* Knoppussel
Golvpussel
* Duplo
* Fordon, Viking miniknubbisar
* Pall knapp, 59 kr, Åhléns
* Böcker


Lära gå-vagn, lära gå-bil, träklossar, plocklåda, kullabyrint och bultbräda har hon kvar från storebror.

13 maj 2013

 
Igår och i
förrgår var Odin som värst, vi kände inte alls igen honom. Han bara låg och hade knappt någon kraft för att sitta upp. Så igår eftermiddag ringde vi 1177 och de bad oss köra med endast vätskeersättning, två teskedar var femte minut i fyra timmar, så skulle de ringa upp sen och vi skulle ta det vidare därifrån. Och när de gjorde det så fick vi rådet att ge honom rårivet äpple och 1/4 fralla för hans tomma mages skull.
Odin blev liiite piggare så han orkade prata och faktiskt skoja lite (han sa "Gå och lägg dig, surstrumpa" till Brunne), men ville fortfarande bara ligga och inte anstränga sig. Sen att få honom upp till övervåningen när vi skulle gå och lägga oss, var inte lätt. Han ville så gärna sova nere i vardagsrummet men jag behövde få sova i sängen efter fyra nätter på soffan. Till slut så fick vi upp honom och han vaknade för en timme sen och nu ligger han på puffen framför Disney Junior. 
Jag har frågat honom hur han mår idag och han säger att han mår bättre än igår, men vi får låta dagen utvisa det. 

Eira hade en jobbig dag igår, den bestod till 98% av gnäll. Och vart det där gnället kom ifrån har jag ingen aning om... Ingenting dög.
Hon bidrar även till att tvättmaskinen får jobba lite... Tänk er själva att redan ha en lös mage efter magsjuka och sedan få penicillin på det = bäddat för nummer två-katastrofer...
Herre min skapare vad jag längtar tills detta är över!!!

Hemska sjukstuga

 


Om det finns
något tillfälle jag som mamma vill kasta in handduken så är det i magsjuketider. Det gör mig så ont att se hur illa barnen mår och hur jobbigt det är för dem.
Denna gång har Eira klarat sig bäst, men hon är fortfarande lös i magen. Hon har ätit en köttbulle, lite potatismos och två majskrokar idag. Det första i matväg på drygt två dagar.
Odin däremot har legat på madrassen hela dagen och sovit eller gnällt över hur ont han har i sin tomma mage. Han har fått i sig vätska, två Activia-yoghurtar och två teskedar potatismos som han ville smaka vid middagen men för en timme sen så kräktes han igen, efter 24 timmars uppehåll... Jag blir så fruktansvärt less så det är inte sant. :( Önskar så att det här tar slut nu!

Infektion

Jag var ju också in till doktorn på primären igår på grund av min mun... För ett tag sen bet jag mig i kinden, så långt in som det bara går tror jag. Typ där käkarna möts.
I förrgår började det göra ondare och det kändes som att det blivit större, där jag bitit mig. Igår när jag vaknade så hade jag jätteont i kinden, ner i käkbenet och halsen. Plus att kinden var lite svullen. Helt omöjligt att kunna äta eller borsta tänderna.
Så hos doktorn såg han att jag hade en infektion och skrev ut penicillin, "avvaktande föreskrift" eller nåt sånt. Han tyckte jag skulle försöka vänta ut det, så jag hämtade inte ut det igår. Men idag alltså, dra mig nånstans! Det gör om möjligt ännu ondare idag, det är svårt att prata, det sviiiiiider något fruktansvärt och hitta ett läge som inte gör ont. För så fort jag öppnar och stänger munnen gör det ju ont, när jag börjar stänga munnen så hamnar ju "knölen" i kläm och faan, säger jag bara, vad ont det gör!! :-P Så B fick hämta ut penicillinet idag, jag pallade inte mer.

Nu har jag och B nyss sett klart "De fem legenderna" eller... Jag höll på att somna efter halva filmen så jag har gjort lite annat för att hålla mig vaken. Ska se om den imorgon med Odin.
Han har nu inte kräkts mer på ca 2,5-3 timmar. Jag ger honom vatten med spruta nu för att han knappt fått behålla någon vätska alls idag, det har kommit upp på en gång.
Det här är den värsta omgången för honom hittills, så här jobbigt har han aldrig haft det.
Nu ligger han och sover på madrassen nedanför soffan. Mammas hjärta <3

Eira är bättre idag. Hon har hasat sig runt lite på rumpan, skrattat, lekt lite försiktigt, dansat lite försiktigt till Babblarna och smakat kanske fem riskorn... Hon har inte haft någon feber idag heller.
Vi fick ett nytt penicillin utskrivet till henne idag, Amimox, för Kåvepeninen spydde hon bara upp igen på en gång. Men jag kan banne mig inte förstå varför de ska envisas med att smaksätta penicillin till barn?! Det gör mer skadan nytta, smakar och luktar själva fan och gör intaget till en onödig kamp, typ. Och det blir bara sååå fel. Jag förstår att barnen kväljs och spyr upp dem, jag får hemska flashbacks så fort jag känner lukten av Kåvepenin.
Nu fick hon Amimox, med jordgubbssmak, utskrivet. Det har samma tunga doft som Kåvepenin men det går bättre. Och det är ju huvudsaken så hon blir fri öroninflammationen. :-)

Nu ska jag göra mig klar och sedan krypa till sängs. Eller, soffan. Sover här nere med barnen inatt också tills sonens kräkningar upphört.

Nu får det vara nog!

Imorse kl 06 blev jag väckt av att B ropade: "Lina! En till..." och förstod ganska på en gång att Odin åkt på magsjuka. Så jag sprang upp (har legat på soffan även inatt med Eira bredvid mig i babysittern) och tog hand om det och lilleman. Nu är första laddningen tvätt i tvättmaskinen och sedan ska jag slänga in lakanet och madrasskyddet - tack och lov för madrasskyddet, annars hade vår säng varit förstörd.
Nu ligger både Odin och Eira och sover. Och Simba likaså. I mitt knä.

Jag ska ta och ringa vårdcentralen och hoppas på en annan penicillin till Eira för hon får inte behålla Kåvepeninen...

Tillbakablick

Det här inlägget skrev jag för exakt ett år sen på min gamla blogg, oj vad jag var less den kvällen!! :)

"Rubrik: Fet, orörlig, äcklig, badboll
Den här kvällen kunde ha slutat bättre...

Vi åkte och handlade när B kom hem. Gick jättebra. Kom hem, B åkte iväg, jag och Odin packade upp varorna och sen skulle jag ge mig på att dammsuga... Det är det sämsta jag kan göra med mina fogar, men jag vägrar ju bo i en jävla svin- och dammstia och jag blir så tjurig att jag gör det själv istället för att be B göra det x gånger innan han tar till sig dammsugaren.

Jag börjar med hallen, sen toaletten och redan där inne började allt låsa sig men jag körde på ändå. Ut till köket, vardagsrummet och sen Odins rum. Där låser de sig totalt och det gör så jävla ont att jag ramlar ihop och rätt över B's Harley Davidson-örn, som går sönder i tre delar (och för att inte tala om de hundratals smådelarna också)... Då brast det totalt för mig och kände att nu får det fan i mig vara nog. Nu är det inte roligt längre. De här fogarna dödar mig 24/7, jag har ingen känsel i mina fingrar och de domnar i tid och otid, jag ser ut som ett missfoster i ansiktet, jag är fet som en badboll och kan inte längre se mina fotknölar och tårna ser ut som några jävla prinskorvar pga all vätska jag samlat på mig och sen kom allt annat också; mitt hår som har vägrat samarbeta idag, de två klädbytena jag behövt göra under dagen pga att jag svettas som om jag skulle bo i Afrika, det fina som Odins fröken sa om honom på utvecklingssamtalet OCH att högtalaren på mobilen nu verkar bestämma sig för att sluta fungera helt + en massa andra småsaker som det kändes bra att få utlopp för just då. Allt på en och samma gång. Det pinsammaste var dock örnen...

Dessa underbara hormoner!!!! Nu får det banne mig hända något snart. Vi längtar efter dig, hörru!

Vad fantastiskt less jag blir

Jag vet inte om det är magsjuka, kräksjuka eller något E ätit men igår kväll spydde hon fyra gånger. Jätteknepigt för hon var sig själv under hela dagen, sitt vanliga, glada och matglada jag. Det här kom på ett ögonblick till ett annat. Så för att slippa behöva tvätta eventuella sängkläder så bäddade jag åt mig själv på soffan och hon fick ligga i babysittern och där har hon i stort sett legat sen vi vaknade runt 07 imorse. Hon har varit jättehängig, slö men piggnade till lite då hon fick lite hemmagjord saft. Det är vid tillfällen som dessa som jag kringgår alla mat-rekommendationer och låter mina barn äta/dricka det de kan. Sen om det är rätt eller inte, det skiter jag i för mitt största fokus är att de ska få i sig NÅNTING. Men en sak är då säker, det är tio gånger värre med en magsjuk bebis än en 4-åring. Kommer ihåg att jag stod helt handfallen i februari då Eira blev sjuk. Visste inte alls vad jag skulle ge henne osv.
Jag hoppas bara att det inte är något långdraget som omgången hon hade i februari då det höll i sig i tre frustrerande veckor... Och jag ser faktiskt hellre att det kommer andra vägen än att hon ska behöva spy.

Men övriga familjen mår i alla fall bra så jag håller tummarna att vi slipper detta. Och ikväll kl. 18.45 har vi tid för Simbas första vaccinering också som jag hoppas vi inte behöver ställa in. Antingen får B åka med honom eller så gör jag det.

Sovsällskap inatt var Simba, i vanlig ordning. ;) Han tycker om att ligga nääära. Och kan ligga kvar på samma ställe hela natten om det är så. Inatt har han legat hos mig, uppe vid ansiket och sedan vaknade jag runt 02 av att Eira lät och jag var rädd att hon skulle börja spy igen, men då höll hon på att vakna för att Simba låg vid hennes ansikte och tvättade henne frenetiskt. Så han fick komma upp till mig igen så somnade vi om tills B klampade nerför trappen imorse...

En ny familjemedlem




Igår efter att vi hade ätit frukost och gjort oss klara packade jag in mig själv och barnen i bilen och styrde kosan upp till min momma och morfar. Ganska på en gång möttes vi av jättetråkiga moln och dåligt väder.
Väl framme i Sollefteå åkte vi först till Bodéns och köpte en blombukett till momma som fyllde år i söndags, in på Konsum och handlade välling till E innan vi således åkte till Rödstaringen och där blev bjudna på fika det första vi gjorde - as usual... Något jag aldrig lär mig är att man måste fasta minst en vecka innan man åker till dem för det är fika och (fet) mat om vartannat och det sistnämnda är inte alls bra för min mage vilket brukar sluta med att jag mår illa under vistelsen och får bosätta mig på toaletten...

Igår eftermiddag fick jag ett mejl från Malin S att vi kunde få hämta kattungen om vi ville. Vi som inte hade förväntat oss det så snart hade ju ingenting hemma så jag tog med mig O på en akut-shopping igår och införskaffade det nödvändigaste till den lille krabaten.
O tyckte att dagen idag innan vi skulle åka och då ta med oss kattungen var vääääldigt lång, stackarn. ;-) Så efter lunch packade jag bilen och vi sa hej då till momma och morfar och svängde förbi hos Malin och hämtade den efterlängtade lilla hårbollen. Han jamade i stort sett hela vägen hem... ;-)
Väl hemma så har det fungerat jättebra; han äter och dricker, går så fint på lådan, leker med barnen och såklart, försöker gå bananas på gardinerna i vardagsrummet... ;-) Nu verkar han ha ett sista ryck inför natten, han håller just nu på att klättra uppför kompostgallret som vi har på övervåningen istället för en vanlig barngrind.

Som det verkar nu heter han Simba. Men det kan nog ändras en gång till för ena stunden vill O att han ska heta Kissemiss, Katt, Mästerkatten eller Pumba... ;-)

Jag sov verkligen som en kratta natten till idag så nu ska jag slå igen mina blåa och hoppas att Rövarkungen av Stavreviken hejdar sig - god natt!






linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0