Bruno gör allt i sin makt för att försöka få igång katten Jönsson

Inskolning pågår


Så här har senaste dagarna sett ut för vår tjej som nu håller på att inskolas på förskolan.

Jag ringde dem i måndags för att höra om jag kunde få förskjuta inskolningen en vecka och börja den 26:e istället för den 19:e, men de ringde upp mig efter bara en liten stund och bad oss komma som i tisdags istället.
Så tisdag morgon lämnade jag först av Odin hos mormor och morfar och sedan åkte vi till förskolan till kl. 9.30. Dock möttes vi av bara ett barn där, så det blev en ganska lugn första dag. Vi var där en timme och lekte innan vi åkte hem. Hon slocknade på en gång i bilen men sov inte värst länge.

Igår var vi där mellan 9-11.15 så vi hann med både inne- och utelek och äta lunch innan vi tackade för oss.
Så hade barnskaran utökats med ytterligare två stycken så det blev liiite mer fart och fläkt. Eira höll sig mest till rutschkanan i lekrummet och gick omkring med en ur personalen när vi var ute. De gungade, åt svartvinbär, gungade lite till, cyklade och utforskade gården helt enkelt. 
Hon somnade ganska omgående när jag satte henne i bilen och sov i två timmar, helt slut av dagens intryck.
Kvällen spenderade jag med att märka alla hennes kläder, strumpor och jackor med märkpenna och stryka fast namnlappar och packade sedan en kasse med kläder och blöjor till hennes hylla.

Idag åkte vi dit till kl. 08 så att hon fick äta frukost där, vilket hon (och Odin) kommer att göra under de veckor jag har skolvecka. Odin följde även med idag men ville hellre vara på sin avdelning under tiden, så det fick han.
Vi var inne och lekte i ungefär en timme innan det blev dags för blöjbyte och påklädning av ytterkläder för utelek. Men idag följde jag inte med ut utan stannade inne och gjorde en strumpdocka till E. Snygg va?! ;) Sen tog jag med mig Odin och vi gick på affären och handlade lite och åkte sedan ner till mamma och Kari, för idag skulle hon få vara kvar och äta lunch och sova. Fick ett samtal 12.35 om att jag kunde hämta henne för då hade hon vaknat. När jag kom dit möttes jag av en leende liten tjej som satt precis innanför dörren och lekte med lite djur och gåvagnen. :) Allt hade gått jättebra och hon hade sovit i 70 minuter. 

"Om alla är så här så kommer det inte vara några problem att inskola 12 stycken", "vad lika de är varandra", "vad nöjd och lugn hon är" är något jag har fått höra dessa dagar. Och ja, hon är väldigt nöjd och tillfreds av sig - men har likaväl ett humör när hon lägger den sidan till -, hon gillar läget liksom och de är väldigt lika varandra som små. :)

Imorgon ska hon vara där mellan 9-14 (om det går) och sen är vi nog klara. Sen kommer hon att vara där mellan 9-14 tisdag och torsdag också. 
Herregud... tänk att nästan 15 månaders mammaledighet redan har passerat...

Tävling hos Jollyroom

Just nu pågår en tävling hos Jollyroom att man kan vinna en valfri Troll-säng från deras sortiment. Tävlingen pågår till och med 26 augusti så gå in Jollyroom's blogg: http://blogg.jollyroom.se/en-god-natt-somn-at-alla-sma-troll/#comment-10471 och se hur du kan delta i tävlingen! Jag är såklart med och tävlar åt vårt lilla penntroll. 

9 augusti 2013


Igår tog jag med mig barnen upp till Sollefteå och hälsade på momma och morfar då de saknade oss. De hade önskat att Brunne också följde med men eftersom han skulle börja jobba kl. 12 idag (nere i Fagervik på Mando Diao) så kunde han ju inte.
Vädret såg väl inte ut att vara tiptop när vi åkte direkt men det blev bättre och bättre allt som dagen gick. Och jag fuskade lite i solen då det till slut inte fanns någon direkt skugga, så mitt ansikte såg ju ut därefter sedan. Sen glömde jag helt bort att ta kvällstabletten igår också för det sket sig helt med tiderna och intag av mjölkprodukter. Men ja... det får jag väl ta.

När vi kom upp så berättade dem att strömmen hade gått och att de väntade på elektrikern. De som hade tänkt bjuda på lunch när vi kom upp fick helt tänka om.
Sen brukar vi ibland kunna ha väldigt roligt åt deras uttal av vissa ord och igår var tydligen inget undantag... ;) Elektriker blev "elektriiiker", "elek-tr-i-ker". Sedan säger dem "bargurett" åt baguett, "
Nåja, så flera timmar gick åt till att invänta elek-tr-i-kern som till slut kom och det visade sig att det var lilla plattan på spisen som var boven i dramat. Och innan det kom fram... oj oj oj, morfar blev så stressad över att de kanske behövde en helt ny spis och skulle de i så fall få tag i en innan butiken hann stänga och det var det ena med det fjärde. Det är sååå mycket surr under så kort tid att man blir alldeles tom i huvudet efter ett tag. :P
Efter grillmiddagen gick jag, barnen och momma på en promenad mot sjukhuset och tillbaka, med ett stopp i områdets lekpark där barnen gungade lite och jag och Odin lekte kurragömma. På bilden ovan syns ett av hans superba gömställen. ;)
Innan vi gick tillbaka så skulle Odin åka rutschkana och rutschkanan där är nog den brantaste jag någonsin varit med om... Eira satt nedanför i sanden och hann skulle vänta på att hon tog sig därifrån innan han fick åka men fick fart direkt när han satte sig ned så han åkte in i henne som dök med huvudet ned i sanden och fick sitt första skrubbsår, i pannan... Sen gick vi tillbaka och fikade lite, kollade på TV, barnen fick mommas goda välling, jag la dem för natten och åt sen kvällsfika med momma och morfar och pratade lite med dem innan vi till slut tackade för oss och gick och la oss vi också. Jag som har fastnat för "Pretty little liars" var tvungen att se ett avsnitt på Netflix innan jag somnade... :)

Eira vaknade redan klockan 06 imorse, vilket inte alls är likt henne. Men jag lyckades få henne att somna om till slut och vi sov vidare till strax efter 08 då vi klev upp alla tre och blev serverade frukost.
Vädret har ju varit betydligt sämre idag så vi har bara varit inne, fast Odin följde med morfar ut på en promenad för att slänga lite återvinning. Hade tänkt att försöka hinna träffa någon/några av tjejerna där uppe men då det var arbetsdag så sket det sig så vi åkte hem efter lunchen. 
Nu kollar jag på filmen på TV3 och ska väl snart ta med mig en sovandes Odin upp så vi får lägga oss. Han är väldigt förväntansfull inför morgondagen då jag har lovat att vi ska gå på bio och se "Monsters University"! :)

Mjukglass all over the place

Pappan tyckte det var dags för hennes första mjukglass. Lite kaos.

Rise and shineSjälvklart skulle E sova som en kratta inatt bara för att vi skulle infinna oss på Careta, för att få en extranyckel till Volvon, kl 07... Tur att hon är söt. ;-)
Nu somnade hon igen för en halvtimme sen, såklart, så jag ligger i soffan framför TV'n en stund innan jag ska städa lite. Och invänta storebror som sovit över hos farmor och farfar.

Någon som var lite trött förut? ;-)

2 augusti 2013Idag har Eira tagit ytterligare sex steg, med skor på! :) Vi övar och övar på att gå, men oftast så viker hon sig dubbel, låtsas ramla ihop och skrattar högt när jag ber henne att stå stor och gå till mig... Lill-Allan. ;) 
Igår vann jag en auktion på Tradera med ett par Tretorn-stövlar i strl 19 till henne, hon må ju ha ett par inför förskolestarten som börjar med inskolning den 19/8. Hennes mini-fötter mäter 11 cm och enligt alla måttabeller ska hon ha strl 19 i skor då så då får stövlarna fungera så länge de kan. 
Har även fixat klart med fotografier som ska med till inskolningen, sånär ett foto på mig som jag ska framkalla i helgen/senast söndag. 

Igår frågade Odin när han skulle få börja på förskolan igen, "det var ju så roligt där" sa han. Så nu verkar han fått nog av att vara hemma och börjar längta tillbaka dit... :) Han undrade även hur länge han och Eira skulle få vara där om dagarna sen när jag börjar plugga den 2/9, så jag försökte prata med honom om det också. Han kan ju inte det här med klocktider så man får försöka hitta något man kan jämföra med.

Ikväll blir det Jack's Bar med Jens och Malin och då kanske jag ska ta och inviga mina highwaist leggings som kom med Posten idag. :) Älskar snabba leveranser: jag beställde dem i förrgår eftermiddag och fick hem dem idag. När man bor här i Norrland så får man ju alltid räkna med någon extra leveransdag...

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0