Julen 2013Nu är julen 
över för i år och vilka klappar barnen (och vi) har fått! Odin fick bl.a ett trumset, en brandbil som kan spruta vatten, sällskapsspel och Eira fick ett bord och stolar till sitt rum, Babblarna, böcker med mera. 
Den tjugoandra firade vi lilla julafton hos mamma och Kari med lillebror, Malin, Emma, Erika, Nike, Henke och Josefine och den tjugofjärde hade vi julafton hos svärföräldrarna.

Idag har vi bara varit hemma, jag och barnen. Jag och Eira vaknade runt 09 och då slog det mig att de var uppskrivna på dagis mellan 9-16 så jag tänkte ringa och säga att de skulle vara lediga men det gick inte, det stod "Ej registrerat på nätverk" när jag försökte ringa ut, så då skulle jag skicka ett SMS till Brunne istället och be honom ringa, men det gick inte heller, så jag skickade ett mejl till dem. Men sen så ringde Brunne och då kunde jag be honom ringa till dagiset. Vilken cirkus alltså.
Efter frukost och några koppar kaffe (vi har blivit med perkulator nu, mums!) så städade vi lite och slog igång en maskin tvätt. Runt 11-tiden kom Odin hem efter att ha spenderat natten hos farmor och farfar, sen har vi faktiskt inte gjort så mycket resten av dagen... Kollat på film, Eira har sovit i två timmar, Odin har lekt med några barn.
Nu ska jag snart sätta igång med middagen så den är någorlunda klar tills Brunne kommer hem.

Home at last

Nu har vi i och för sig varit hemma en liten stund efter dagens tripp uppöver för att mamma skulle opereras. Trodde dock att vi skulle vara hemma kanske senast 14 men ungefär tre timmar senare kunde vi hämta upp mamma och åka hemöver igen. Ganska lugnt med trafik men vilken jäkla dimma det var ute då...
På vägen upp så lämnade jag tillbaka kattburen som vi fick låna med oss när vi hämtade hem Simba. Skäms över att det tagit sån lång tid, men jag har glömt bort den båda gångerna vi varit upp i sommar. Så till slut skrev jag en kom ihåg-lapp och tejpade upp på ytterdörren så jag inte skulle glömma den till nästa gång.

Eira sov när vi kom hem så jag klädde av henne och la henne i sin säng och Odin vaknade när jag parkerade utanför så han sitter här bredvid mig nu och spelar lite på surfplattan. Vi inväntar pappa B och sen ska vi nog gå och lägga oss, det blev en längre dag än väntat och hade jag vetat det så hade jag/vi kanske kunnat träffa någon/några kompisar. Men vi ska förhoppningsvis upp i mellandagarna också så då hoppas jag att det finns tid!

Nu ska jag ta och gosa lite med Simba som är så där över-gosig som hon blir när hon varit ensam ett tag. Hon välte nyss ena ljusstaken i fönstret bakom mig så det är väl ett tecken på att hon vill få lite uppmärksamhet nu...

6 december 2013

 
Så, nu har vi en femåring i huset också. Odin fyllde år i måndags och som han har längtat! För då kommer han snart att tappa sin första tand och börja förskoleklass till hösten... ;) Mer eller mindre hela dagen i måndags bestod av besök och bestyr, så vi var ganska slut framåt kvällen.
Båda barnen fick vara lediga från dagis i måndags och även Brunne var ledig. Han var ledig även fredag så vi fick en långhelg tillsammans. <3
I lördags hade Odin kalas med sina kompisar i Rättargården, Lögdö Bruk. 12 barn kom det. Tolv stycken! Men vi hade låtit Odin själv välja vilka han ville bjuda för tidigare år har det bara kommit cirka två stycken när han har fyllt år, så nu när han fick bjuda de han ville så tänkte vi att det kanske skulle bli i alla fall fler än två detta år. Och helt plötsligt så kunde alla. Nåja, så länge Odin och barnen hade roligt - och det hade de! :)

Idag är också båda barnen hemma. Eira har haft feber sen i tisdags (biverkning av vaccinet) och Odin hade krupphosta inatt. Jag har precis varit ute och sopat fram bilen som fanns under en hel del snö, vi ska åka till dagis och hämta deras overaller sen när Eira har vaknat från sin sovstund, så de (eller åtminstone) Odin kan vara ute och leka i snön. 
Simba har även varit ute och lekt i snön, första gången någonsin för hennes del och det var nog en skräckblandad förtjusning. ;) Men det gick lite bättre när en av grannkatterna kom plumsandes genom snön som en mullvad.
Nu ska jag skriva ihop en slutrapport till Buzzador för Dove Intensive Repair!

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0