Födelsedag

Började födelsedagen med en härlig frukost: omelett med bacon, nätmelon, physalis, ciabatta och/eller ostfrallor och goda pålägg, som B hade varit iväg och handlat medan vi fortfarande sov. Sedan har jag inte gjort mycket idag. Den största ansträngningen för idag var väl när jag och Odin gjorde tårtan. :-) Han ville att jag skulle ha en tjejtårta på min födelsedag så då fick det bli en sån. Typ.
Vi bjöd hit mamma och Kari på middag: marinerad fläskfilé, hasselbackspotatis, fetaoströra, chilibearnaise och en sallad. Till efterrätt blev det såklart tårta och kaffe/te.

Tack för alla gratulationer!

Nostalgi

Den här klänningen köpte min morfar till mig så fort han fick veta att jag hade fötts. Jag var tvungen att föreviga Eira i den innan det är för sent! :)

Tjusningen med barn

Nu skriver jag av egen erfarenhet och upplevelser.

Man är omringad av så mycket kärlek och värme av de små liven. Man har sååå mycket kärlek att ge. Man visste inte att man kunde känna så här för en liten människa, innan de kom till världen. Man kan gå genom eld och vatten för deras skull. Genom berg och dalar. Man kommer slåss som aldrig förr, för deras skull - för att de förtjänar det bästa and nothing but the best. Man lär sig att prioritera.
Sen träffar man och bekantar sig med människor man säkert inte skulle bekantat sig med annars. Och jag är evigt tacksam för de vänner jag skaffat under denna tid som mamma.

Och sen är det den här nedtystade baksidan. Eller nedtystad är den väl egentligen inte då jag känner/vet flera stycken andra som känner och varit/är med om samma sak. Det är det här med att det som en gång var ens umgängeskrets försvinner, en efter en. Även de som man faktiskt hade högre tankar om. 
När det uppdagas att man är gravid så blir man omringad av glada och nyfikna människor, vissa som varit med en från början och andra som bara är nyfikna i en strut. Och sen är det dem som man inte riktigt vet vart man har? Antingen kommer de att fortsätta stanna kvar i ens liv som tidigare eller tids nog kommer visa att de har tackat för sig.

Graviditeten fortskrider, magen och bebisen växer och mamman likaså. Mestadels på bredden då men ändå... Och med graviditeten kommer även dessa ääääälskade hormoner. Ena stunden är man så jäkla glad och i nästa stund så gråter man och är förbannad över något (som en gång var så enkelt) som att man inte längre når ner och får på sig strumporna. Frustration. Måste börja använda stödstrumpor som en annan 80-åring.
Magen växer. Kroppsvolymen ökar. Fötterna växer, också på bredden och höjden - av vätska. Händer och fingrar växer. Bristningar på magen, tuttarna och gud vet var. Ja ni fattar.
Och under denna tid så är man fortfarande omringad av de man varit med tidigare, ny bekantskaper och de som man varken vet in eller ut med. Folk ska prompt ta med en och shoppa till barnet, ska veta hur det gått till (ja jag vet inte vart du höll hus på biologilektionerna, men...), önskar att de fick följa med till barnmorskan/på ultraljudet (fastän de inte vågar säga det men kroppsspråket avslöjar ett och annat), vad barnet ska heta och vad barnet inte får heta (men det bestämmer ju ändå inte du), vem som ska vara hemma med barnet och hur länge, vad du ska göra under mammaledigheten (som att det är en tre veckors solsemester) osv osv osv. 

Sen är det dags för förlossningen... Och den här delen mina vänner, just här spelar det ingen roll om det är första, andra eller femte barnet du ska föda. Just denna del är väldigt lik.
Folk är på en som en hök om NÄR det ska hända, ringer/SMS:ar en dagligen och vill gärna umgås för att försäkra sig om att man inte åkt in (eller att man är på väg), att man SKA ringa/SMS:a det första man gör när man är på väg in/barnet har fötts, MÅSTE ringa/SMS:a DEN personen också för annars kommer den personen få den nedtryckta känslan av att den han/hon inte längre räknas lika mycket som de andra som fick reda på det först - och inte i andra, tredje hand osv.
Men ser ni, det är nu det börjar skilja sig beroende på vilket barn det är...
Är det barn nummer ett så hinner man inte mer än hem med det lilla knytet förrän de första besökarna har kommit in i hemmet. Och så håller det på i flera dagar. Kanske veckor. Beroende på om ni sagt ifrån er besökare eller inte (fast det finns dem som inte bryr sig utan kommer ändå och står där och knackar på dörren). Sen är man väldigt poppis under själva bebistiden men ju äldre barnet blir och det utvecklas (och med det menar jag bl a den underbara trotsåldern och nyfikenheten) så bleknar intresset, besöken och kontakterna mer och mer.
Med barn nummer två så finns det några enstaka av de som försvann efter barn nummer ett som har återkommit, men som verkar upptäcka det själva innan förlossningen eller så fort förlossningen är klar. Den här tiden som nyfödd inte alls lika intressant som det förstfödda. Det är nästan så att man själv får ringa och göra efterlysningar för att veta om man har någon bekantskapskrets kvar eller om de alla beslöt sig för att försvinna över en natt. Förvänta dig inte lika många besök och gratulationer/lyckönskningar som med barn nummer ett. Och förvänta dig inte heller att det är någon som vill umgås lika mycket.

Till slut så slår det dig att den enda typ av sociala kontakt du har är din familj och ibland någon enstaka sammanstrålning av de nyfunna vännerna. Vilket en dag kommer få bägaren att rinna över av alla leksaker, blöj- och klädbyten, skrik, gråt, skratt, ja helt enkelt pga att allt kretsar kring barnet/barnen och hemmet. Och bristen på den totalt uteblivna sociala kontakten. Du tror att du kan förvänta dig förfrågningar, eller besök ibland, men får sedan reda på (bakvägen) att det inte kommer att hända för du är uppenbarligen inte lika intressant längre. Hur mycket det än försöker motbevisas ibland.
Du försöker ditt bästa att hålla kontakten med de som över en natt verkar ha fått för mycket för sig än att ta sig tid för ett besök eller ett samtal. Men då kommer det en dag då du inte längre orkar bry dig. För man tror att de som själva inte har barn, eller kanske har det, ska kunna ha en liiiiiten förståelse av hur fullt upp det kan vara att ha barn. Det är ingen solsemester.
Bollen kanske får ligga lite extra länge på en plats, sedan kanske man lyckas komma in i något som gör att den kan gå från person till person tills det igen blir något som gör att bollen får ligga kvar samma plats. Och så fungerar det.

Själv har jag varit med om detta i 4,2 års tid och det började även för drygt nio månader sedan.
Hur mycket man än gläds åt det man fått i sina barn, hur mycket man älskar dem, så behöver man också få försöka vara den man var innan - fast med vissa restriktioner - för att ladda batterierna.
Jag vet inte hur många gånger jag brutit ihop över detta, men nu börjar jag bara känna mig matt över det hela och orkar inte reagera på samma sätt. Hur mycket det än äter upp mig inifrån.

9 månader

Idag "firade" vi Eiras 9-månadersdag genom att hon fick åka pulka för första gången. :-) Hon gav inte ifrån sig ett endaste knyst under de dryga två timmar hon satt där, så hon måste ha varit nöjd.
Jag och Odin har också åkt stjärtlapp, pulka, madrass, tefat och snowracer i hästhagen idag. Sen åkte Odin snowracer bakom skotern på lägdan, det tyckte han var jätteroligt. Och sen så skulle han såklart även rida på Gaefa, så jag och Eira följde med dem till ridplanen där Odin fick trava runt lite och följde även med dem ner till bruket och tillbaka. Vi behövde ju även få något i våra magar så till lunch blev det korvgrillning ute, jättemysigt!

Barnen sover, B är ute och jag ser på "Så ska det låta" men sen ska jag nog lägga mig. Vettetusan vad Eira höll på med i natt men hon vaknade runt 00.30 och kunde inte somna om förrän efter en timme - tvärledsen under hela tiden. Vad det än var så tröttade det ut mamman i alla fall... ;-)Mobilinlägg 22/2-13

Vi slutade ju med majsvälling efter samtalet med Barnmottagningen och sen dess har Eira inte kräkts något mer, peppar peppar! :-) Nu får hon börja ha på sig pyjamas på nätterna också, vilken lyx va? Hon har i stort sett levt i bara blöjan/enkel tröja under dessa dagar som det här har pågått.

Ligger i sängen och slö-kollar på TV4 medan barnen snarkar i bakgrunden och funderar på vad jag och barnen ska hitta på imorgon eftersom B är iväg på en skotervisning, mer eller mindre hela dagen, och jag försöker även komma på vad jag ska bjuda på för middag på tisdag...


Just det, nu är lägenheten såld! Nu kan jag fortsätta packa ner allt som inte längre behövs inför flytten. #bo #i #en #flyttkartong #javisst

Roligt när mamma härmas 22/2-13

Odin åker stjärtlapp 1/2-13

Mobilinlägg 20/2-13I natt runt 01-tiden vaknade jag av det ljud som blivit ganska vanligt här hemma den senaste veckan; att Eira kräks. Det jag tyckte var olustigt dock var att hon inte vaknade av det utan fortsatte sova och vaknade inte till förrän vi kom in på toaletten och jag tog av henne blöjan för att tvätta av henne. Sen torkade jag av henne och la henne i babysittern och hon somnade om ganska fort.

Jag hade svårt att släppa det faktum att hon inte vaknade när hon kräktes och var äckligt less på den här skiten så jag ringde 1177. Fick först sitta i kö i ca 15 minuter innan jag till slut kom fram till en sjuksköterska och berättade hur den senaste veckan har varit.
Hon pratade med jourhavande barnläkare på andra linjen som sa att jag inte behövde komma in med henne då hennes allmäntillstånd är som vanligt, hon äter och kissar bra. Men att jag skulle ringa in till Barnmottagningen nu imorse direkt när de öppnade för att få rådgivning och ev komma in och träffa en läkare.
Barnmottagningen ringde upp mig runt 11.40 och jag berättade hur det låg till och att jag för allt i världen inte fattar vad det här handlar om och det börjar bli ganska tröttsamt. Vi kom fram till att antingen så har hon ett förkylningsvirus i magen eller så är det majsvällingen som gör att hon kräks och att hon ska få Proviva för att återfå de goda bakterierna till magen.
Så... vi börjar där och fortsätter det skulle vi återkomma.

19 februari 2013

Nu ligger Eira och sover och Odin är på förskolan. Oj, vad han har längtat! Han blev så besviken i onsdags när det var tänkt att han skulle dit men Eira åkte på magsjuka så han fick stanna hemma med oss.
Igår var han på rörelseleken också och även det var roligt och efterlängtat.

Nu har Eira börjat försöka häva sig upp på saker också; TV-bänken och Odins leksakslådor t ex. För det mesta så slutar det med att hon sitter slickad mot kanten, försöker bita sönder den och blir förbannad när hon inte kommer därifrån, för släpper hon taget så ramlar hon bakåt.  
Hon ställer sig då och då i krypställning och juckar fram och tillbaka men har inte kommit på än hur hon ska göra med armarna och benen för att komma någonstans. Så hon fortsätter med att hasa sig fram med armarna alternativt sittandes. :)

Idag ska vi till BVC efter att vi har hämtat hem Odin. Hans hörseltest ska göras om och Eira ska vägas och mätas. Det skulle inte förvåna mig om hon gått ner närmare ett kilo under denna magsjuka... Sen hoppas jag så klart att det inte är något fel på hörseln på ena örat men å andra sidan skulle det inte förvåna mig efter alla öroninflammationer som han haft...
Jag ringde dit kl 08 i morse för att få en tid och fick en tid senare idag, det gillas! :)
Ikväll är det musiklek också men vi får se om vi kanske avstår den för jag har ont i varenda liten muskel och led, är tjock i halsen och har ont i huvudet. Att jag ska åka på influensan nu vore ju pricken över i:et! Det är väl bara för att jag slapp magsjukan, NÅGOT måste jag väl åka på istället...

Är det bara jag eller blir man misstänksam mot varenda litet ljud som urskiljer sig från de övriga, när någon/några i ens familj haft magsjuka? Så fort jag hör Eira eller Odin göra något konstigt ljud så fryser mitt blod till is och jag bara väntar på kaskaden. :P
I morse vaknade jag av att jag hörde hur Eira stökade och bökade i sängen. Så jag tände lampan och då ligger hon med armarna helt utsträckta mellan spjälorna och huvudet tryckt mot spjälorna.

Eiras utveckling

2013-02-15 är ett datum att lägga på minnet för nu kan hon tydligen sätta sig upp från liggande.
Hon låg nyss på mage och grejade, jag vände bort huvudet en stund och sen när jag kollade vad hon höll på med så satt hon upp helt plötsligt. :)
Duktig tjej!

Mobilinlägg

Natten har varit... heeelt OK! :-) E vaknade runt midnatt och var hungrig. Hon _stenvägrade_ att dricka någon majsvälling innan sänggående, det enda jag fick i henne då var två sprutor vätskeersättning. Men på nätterna säger hon sällan nej så då såg jag min chans att ge henne lite och hon drack faktiskt 110 ml då. Sen somnade vi om och sov till drygt 04 och då åt hon lite mer. Och det som är så "halleluja" är att det stannar kvar i magen. OCH fyller blöjan! Att man kan bli så glad för en blöjas skull...
Nu sitter hon och äter majskrokar och dricker Sempers fruktdryck, utan protester.Craaaazy

Den här isoleringen håller på att göra mig galen, allvarligt talat. Nog för att jag var ut i måndags till Apoteket, handlade lite på Konsum och till ICA i tisdags så lite civilisation har jag ju sett, och mamma idag, men jag kommer när som helst att börja slita av mig håret. Jag kan liksom känna hur det rycker i armarna och spritter i kroppen, att en tvångströja kommer sitta på sin plats snart.
Det här är såååå himlaaaa tråååååkigt.............

Sen att Eira har en sån dag som mest har bestått av gnäll placerar ju inte denna dag på topp 10 direkt... Och detta gnäll beror till 100% på att hon är hungrig och att det känns konstigt i magen. Ja men varför gnäller du då när din mamma försöker göra ALLT som står i hennes makt för att du ska få i dig något!?!? Jag blir såååå frustrerad! 
Vatten tar hon några sippar av ur flaskan, sen ska dinappen gnagas på, likaså med blåbärssoppan. Under dessa två dagar verkar hon t.o.m ha glömt hur man dricker ur sugrör... Ingenting har dugit så jag har t.o.m testat att ge henne mammas hemgjorda saft. BIG NO NO. Vätskeersättningen har jag fått truga i henne med en spruta. Jag testade att ge henne en isbit i teasern i hopp om att hon skulle få i sig någon vätska överhuvudtaget och det gick ju bra - en stund. Sen slängde hon iväg den. Jag har erbjudit henne majskrokar, men det var bara gott imorse och då EN enda. Inte ens smörgåsrån vill hon ha. Inte ens med smör på! Blöjorna fylls knappt någonting. Det hon har fått i sig idag är två Ella's kitchen smoothies och en halv puréburk med persika och äpple. Sen de där sipparna vatten och blåbärssoppa.
Så fort jag erbjuder henne något så kniper hon ihop munnen, stänger ögonen och rynkar näsan utan dess like.

Och jag är så hungrig...

Alla hjärtans dag / Valentines Day

Glad alla hjärtans dag / Happy Valentines Day!
Imorse fick B det hjärta som Odin knåpade med häromdagen med min hjälp, Eira fick ett litet hjärta och jag... Jag fick en blyertspenna. ;-) Gulle!MobilinläggGumman har inte kräkts mer sen runt 08.30-tiden imorse. Hennes mer eller mindre enda föda idag har varit Proviva blåbärssoppa, vätskeersättning och vatten - som jag har gett henne med spruta.
När det var middag så kokade jag ris till henne och blandade det med kött och buljong från köttsoppan, som hon åt med god aptit. Hon är så hungrig så hon skulle kunna vräka i sig allt ätbart, men vi måste ta det lite lugnt. Nyss försökte jag ge henne lite ersättning men den ratade hon helt, men blåbärssoppa drack hon gärna! Och då känner jag så här, om det är det som krävs för att hon ska få i sig någon vätska överhuvudtaget ja då får det vara så.

Jag sov i drygt två timmar med henne förut och det var välbehövligt kan jag lova efter ännu en morgon som startat innan klockan slagit 05. Denna morgon, och i lördags, är nog första gången vi varit vakna före alla pensionärer som bor här. ;-)

Idag är lägenheten ute på annons i tidningen och det har redan ringt några stycken på den. Hittills har vi tre stycken intressenter som ska komma och kolla så snart vi blivit friska.
Det är ju typiskt att vi skulle åka på det här just nu, men det är ingenting att göra något åt.

3 down 1 to go

Så... nu är det Eiras tur att åka på magsjuka. Vaknade innan 05 av att jag hörde ett konstigt ljud från hennes säng och då hade hon lagt en rejäl kaskad över sig själv och sängen. Så det var bara till att badda av henne det värsta, ta av pyjamasen, riva ur sängkläderna och slänga dem i tvättmaskinen (thank God för att vi har en egen tvättmaskin såna här gånger!) och sätta henne i duschen och tvätta av henne.
Hittills har hon kräkts tre gånger och jag har även börjat ge henne vätskeersättning så hon inte ska tappa så mycket - och förhoppningsvis få behålla det.
Måtte det inte bli långvarigt för henne...
S U C K !!

E tycker att hon får lite uppmärksamhet 12/2-13

Fettisdag

Och vi är ju inte den som är den, så det är klart att det har fikats en semla idag inom dessa fyra väggar också... Tog med mig Eira bort på affären för att handla förut och posta två paket och där var det två stackare som ropade mitt namn som fick följa med hem. Jag hann dock inte mer än komma hem så fick jag ett mejl att jag har ett paket att hämta ut på Shell och det är de efterlängtade fleece-stuvpaketen som jag vann på Tradera häromveckan. = fler dregglisar till Eira. Jag får hämta ut dem lite senare bara.
 
Det här kommer att bli dagens middag hos oss, länk till receptet finns här. Dock kommer jag blanda sweet chilin med creme fraiche så det inte blir så starkt för Odin och göra egna potatisklyftor och morötter i ugn.
 
 
 

Längtar efter sommaren

11 februari 2013


I natt runt 04 vaknade jag av att B satte sig upp i sängen och gick ut från sovrummet. Då var det hans tur, dock kräks han inte utan det andra alternativet. Sedan la han sig ute på soffan. Jag hade lite svårt att somna om efter det och låg och kände efter om jag inte började bli liite sjuk jag också? Men icke! 
Jag och Eira mår fortfarande bra. Jag tvättar händerna och spritar dem hela tiden, vräker i mig vitpepparkorn, äter Activia-yoghurt och dricker Proviva. Jag VÄGRAR bli sjuk!
Jag åkte och handlade lite förnödenheter tidigare idag, sånt som är bra att ha vid såna här tillfällen så nu är hemmet rustat. Håller tummar och tår att det inte blir värre än så här i alla fall.

Nu sitter killarna och kollar på en "Arthur"-film som farmor kom förbi och hängde på ytterdörren förut, Eira ligger och sover och jag inväntar "Familjen Annorlunda" på TV4 kl. 20.
Är det bara jag som saknar familjen Johansson från Älvdalen?! Jag tyckte de var sååå himla mysiga!

Eira vs blåbär 11/2-13

På bättringsvägen


Sitter här med "Baby foot"-gegg på fötterna som ska sitta på i 120 minuter. Har t.o.m bett B att göra en kopp kaffe till mig så jag inte blir uttorkad under denna tid. ;)

Odin har mått prima ända sen senaste kräkningen igår morse runt 06-tiden; har ätit normalt, inte varit risig i kistan eller så. Jag mår bra, B mår bra och Eira mår bra - antar jag eftersom hon inte kan prata än men hon ser inte ut annat. :) Tanken var att vi och mamma skulle åka upp till Härnösand och hälsa på lillebror och tant, men då vi inte vet om det är vinterkräkis eller något han har ätit så tar vi det säkra före det osäkra och isolerar oss.
Hemma hos oss brukar vi "isolera" oss i 72 timmar efter senaste kräkning och har alltid en extra hemma-dag vid feber osv. Allt för att vara på den säkra sidan och göra vårt bästa med att inte låta någon ev smitta gå vidare. Något som jag vet många struntar i och har istället förvånansvärt bråttom att få tillbaka sitt/sina barn på dagis, skola eller annan tillsyn. Och det är tack vare dem som i alla fall Odin åker på ta mig fan allt. Men det finns inga pengar i världen eller positioner på något jobb som är viktigare än mina barn och deras hälsa.
Förut jobbade jag med en som helt öppet berättade att hon lämnade sitt barn på dagis fastän hon hade feber. Och jag tappade hakan.
Alla vet väl att när man har feber så är det en indikation på att något är fel i kroppen och beror oftast på något virus, en bakterie, matförgiftning eller liknande. Och att man då bör stanna hemma från dagis, jobb, skola och låta kroppen vila.
Eller... Varför inte använda sitt sunda förnuft? Fast det verkar många ha tappat längs vägen...

Vinterkräkis has arrived
Vaknade runt 04.45 av att jag tyckte mig höra det välkända hulkandet, smackandet och ja... ni förstår nog vart jag försöker komma. Odin har åkt på magsjuka. :-( Och det är väl bara en tidsfråga innan vi andra åker på det också. Jag har tagit en massa vitpepparkorn men jag lär väl inte klara mig för det heller. Hoppas bara att Eira får klara sig åtminstone! Vad f** gör man med en bebis som har magsjuka liksom?! Jag har erfarenhet av mycket men inte det!
Så fort det här händer börjar jag känna efter lite väl mycket om jag inte är liiite sjuk trots allt, och sen är der kört. Typ att jag vill få det överstökat. :-P

Det här är det värsta jag vet!!

Den som har smittat oss (ja jag skriver i plural trots att det bara är en som är sjuk än så länge) får gärna träda fram för Dig ska jag ta ett allvarligt snack med...

(Typiskt, vi som skulle haft lägenhetsvisning idag)

Packning pågår


Nu är tre
flyttlådor packade. Och ap-tunga as usual. Sen har jag och Odin packat ner alla hans böcker, filmer och skivor som stod i bokhyllan och även fyllt en säck med leksaker. B skulle stanna till i Birsta på vägen hem och köpa med sig ännu ett gäng flyttlådor.

Idag vid frukosten så sa Odin att han inte ville åka till dagis utan ville hellre vara hemma med mig, så så fick det bli. :) När vi hade gjort oss klara hoppade vi in i bilen och åkte först till Apoteket, sedan storhandlade vi på Konsum och stannade till på Anderssons på vägen hem för att posta ett paket och hämta ut ett annat - bivaxsalva till mina torra händer från Therese. När vi sedan kom hem igen så la jag ut den sovande dottern på balkongen, packade upp varorna, Odin åt lite lunch och sedan började vi med flyttpackningen. Och mer ska till!

Nu ska jag ta och börja med middagen och idag får det bli kall grillad kyckling som jag blandar med tagliatelle och röd pesto. Och lite annat smått och gått. B som har jobbat i Söderhamn idag är nog inte hemma än på en-två timmar så han får äta när han kommer hem i så fall.

Växtvärk

Det här med växtvärk är ju ett påfund i sig...
Jag hade hemska problem med det när jag var liten och sov ofta med raggsockor på och låg sedan som en galning och gned benet mot madrassen för att det skulle sluta.
Odin har tyvärr haft oturen att åka på det han också. :-( Jag tycker vi får ge Alvedon eller vetekudden dagligen snart. Han kan även få denna värk under dagtid men vanligast är under kvälls- och nattetid.

Nu ligger han inne hos oss på madrassen för han vaknade för drygt en halvtimme sen och var nästintill otröstlig, hjärtat. <3
Önskelista

Detta önskar jag mig när jag fyller år...
* Trikåtyger (barntryck)
* Mini mortel från Åhléns, 49 kr
* Följande Minikrea-symönster från Bibbis textil, á 89 kr;
"Tunika till baby/småbarn ½-3 år", "Ballongbyxor till baby/småbarn ½-3 år", "Ballongbyxor till barn 4-10 år",
"T-shirt, basicmönster 0-10 år","Leggings, basicmönster 0-10 år", "Byxor till barn 4-10 år", "Väst till baby/småbarn ½-3 år", "Cirkelformad kjol till baby/småbarn ½-3 år" och "Klänning till baby/småbarn ½-3 år"
* Prymtång (som också finns hos bl a Bibbis textil) för de 10 mm knappar jag använder

Dregglis

Invigde vlieselinet som jag köpte igår och gjorde en dregglis till Eira. Ni får hålla tillgodo med ett kort på håll för den blev allt annat än perfekt, men duger hemmavid där det inte finns granskande ögon.
Vilken dag som helst bör jag få hem ett fleecepaket att ha som bakstycke för att fånga upp ev fukt istället för dubbel trikå som jag har nu.
 

Flytt

Skrev ju tidigare att Brunne skulle iväg och kolla på en sak efter jobbet och kan nu berätta att vi ska flytta till en fyra nere i Stavreviken den 1/4. Skönt att få ett större boende och att barnen får varsitt rum! :-)

5 februari 2013

Idag har vi mest varit ute och ränt känns det som... Först lämnade vi av Odin på dagis kl 09 sen åkte jag och Eira hem igen och under tiden jag väntade på att Birsta skulle öppna gick jag igenom lite inbetalningar och packade lite kläder som ska skickas. Runt 10.30 åkte vi in till Birsta gardincenter men de hade inte det jag skulle ha så det fick bli Birsta city istället. Panduro hade det jag egentligen skulle ha på gardincenter, sen köpte jag mig ett par leggings jag trånat efter rätt länge (annars skulle jag bara ångra mig) och en klänning, kladd till ansiktet och ett våningsfat . Sedan fick det vara nog. Orkade dessutom inte bära runt på Eira i babyskyddet något mer heller, det börjar ju bli allt annat än LÄTT nu. Så vi åkte hem igen, packade upp, Eira åt lunch och jag tog mig en kopp kaffe och sedan var det dags att hämta hem storebror. Han försökte förhandla om att få stanna kvar till klockan tre, haha. ;) Han var med sin bästa vän och hade så roligt, sa han.
Innan vi åkte hem så åkte vi till ICA och postade kläderna som jag fixade i morse och handlade inför dagens middag och nu är vi äntligen hemma igen. Det får bli en "tidig" middag idag, jag har inte ätit någon lunch så jag kommer ha gnagt av mig armbågarna innan klockan 18 annars. Och B är nog inte hemma före klockan 19 då han ska iväg och kolla på en grej, så vi äter före honom vilket fall som. Tanken var att jag och min förhoppningsvis soon to be, vän symaskinen, skulle åka till mamma ikväll men vi sköt på det tills imorgon kväll istället. Så det får bli en hemmakväll ikväll då musikleken är inställd pga sjuk fröken. Men det är hemskt skönt det med emellanåt! :)

Men skjut mä

Känslan som infinner sig när man känner att det luktar spolarvätska om bilen när man kommer till den (alltså när man t ex går runt den och sopar av all jävla snö som kommit) och en liten stund när man sätter sig i den - men inte tänker mer på det för att lukten försvinner ganska snabbt... Men när man sedan ska åka iväg för tredje gången och blir less på lukten och undrar vart fan den kommer ifrån, öppnar bagageluckan och ser att två helt nya dunkar (oöppnade), har vält och läcker. DEN KÄNSLAN, mina vänner... Jag trodde jag skulle slita av mig håret i alla fall.
Tur i oturen att det är en hårdplastmatta som ligger där bak.

Måndagar är lika med öppna förskolan


Ja måndagar är lika med öppna förskolan på förmiddagen för oss och sedan mellan 18-19 är det rörelselek som gäller för Odins del.
När Odin var liten var jag aldrig iväg på nåt sånt här. Eller jo, en gång. Nu skulle jag inte kunna vara utan det. :P Märker nu vad man "gick miste om" då men jag vet inte varför det blev så. Jag hatade ju i och för sig årstiden han föddes på, att det skulle vara så omständigt att ta sig någonstans och vagnen...
Men, nu känns det bra att man har lite som fördriver vissa dagar så de inte blir så långdragna innan B kommer hem.
Eira som vaknade runt 07 imorse och som brukar ta sin första sovstund runt 09 håll igång till drygt 11.30 innan hon tog och somnade och sov i drygt en timme.

Nu sitter jag och ska dubbelkolla mina avslutade auktioner på Tradera och lägga ut lite nytt, så man håller igång det. Av allt jag har lagt ut är det bara två objekt som inte har blivit sålda, men skam den som ger sig... ;) Ska även ta och fixa lite lunch till mig och Odin innan vi hungrar ihjäl.

Sofia, jag hoppas det är OK att Ella är med på en bild? :)

Syskonkärlek

Det finns ingen grej eller leksak i världen som kan mäta sig med storebrorsan. Han är den enda som kan få henne att skratta så gott, för ingenting. :)

Feb. 03, 2013Började dagen med att vakna upp till en härlig frukost gjord av B. Det kompenserade att han inte tog E i natt. ;-) Sen hjälpte jag Odin med lite lego-byggen och busade lite innan vi åkte in till Biltema och XXL. Det blev en ny stjärtlapp och ett tefat på Biltema som Odin ville inviga så vi hämtade upp hans overall och vantar hemma så åkte vi upp till Lögdö och invigde dem i hästhagen. Vi fick även låna farbror Kalles åkmadrass så då blev det ju komplett! :-)

Nu ska Odin dricka lite varm choklad och sen åker vi hem och myser lite innan det är sängdags.

Melodifestivalen deltävling 1 forts 2
Told you so...

Melodifestivalen deltävling 1 forts

Och pausunderhållningen var ju LÄTT det bästa ikväll!

Och det stora löpet på kvällstidningarna imorgon kommer vara att det syntes att Yohio skulle gå vidare som det femte och sista bidraget INNAN programledarna berättade det.

Så där ja. :-)

Melodifestivalen deltävling 1Titta så gott älsklingen slog till med till förrätt idag! Till varmrätt blev det marinerat kött, ugnsrostade morötter, potatisklyftor och vitlök och till efterrätt blev det varma bär och vaniljglass. Jättegott! Och Odin tyckte det var jättemysigt att äta trerätters. <3

Som resten av Sveriges befolkning sitter jag och kollar på första deltävlingen av "Melodifestivalen", men inte en enda låt är ju bra. T.o.m ett par trasiga byxor (David Lindgren) hade varit mer intressantare.
Hade lite hopp om bidrag nummer åtta i och med det härliga sax-introt (saxofon är ju alltid bra) men nä... Jag tror jag gör som Brunne och Odin och sover istället. ;-)

Stjärtlappsåkning


Vi har en stor snöhög bakom vårat hus som vi åkte stjärtlapp nerför igår.
Efter många om och men så lyckades jag få med mig Odin ut. Han hade ingen lust först men till slut så... Han tröttnade väl på mammas tjat. ;)
Det här med att åka stjärtlapp, åkmadrass, tefat, pulka, whatever är en av fördelarna med att ha barn! ;) Sen blir jag själv som ett barn och åker som en tok. Det är ju jätteroligt! Jag tänkte att Eira skulle få provåka med mig också men hon satt så nöjt i vagnen och rätt vad det var så hade hon somnat. Sen när hon vaknade så hade solen gått ner och det hade börjat blivit kallt så vi då gick vi bort till ICA.

Odin says 1/2-13

Ibland skulle man haft en skämskudde till hands gärna hela tiden.... Efter att vi hade åkt stjärtlapp så gick vi bort till ICA för att posta lite kläder och köpa fredagsmys. Vid frukt och grönt så tog sig Odin en banan och bad mig skala den. Sen mer eller mindre skriker han: "mamma, när vi kommer hem måste jag klia mig i RÖVVA!"
Och det var ju inte bara vi där, om jag säger så...

Karlar

Karlar och deras (o)förmåga att komma ihåg saker och leta... ;-)
Vi har ju haft turen att få låna ett skötbord och en badbalja med tillhörande ställning av Sara och Richard, som nu ska vidare till Ida och Emil.
B var helt övertygad att vi inte tog med ställningen, medan jag å andra sidan hade för mig att vi ställde allt nere i källaren när vi fick låna det. Och vad hittade jag nu när jag gick ner..? Jo, ställningen så klart!

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0