<3

Plugg

Barnen lämnades på dagis klockan 09 imorse. Jag har bestämt att försöka ha dem där mellan 9-16 då jag har självstudieveckor och än så länge går det bra. Vissa dagar kan jag dock tycka att det är väldigt lång tid tills jag kan hämta dem...
Nu sitter jag och pluggar och finslipar vissa uppgifter. Jag väntar fortfarande på de två böcker jag beställde från cdon.com förra måndagen, måttligt roligt... I fredags fick jag ett mejl att de packats och var på väg?! Det trodde jag att de hade gjorts tidigare under veckan.
Ena boken, i vilken vi bara skulle läsa ett kapitel, har jag dock redan läst så den är det ingen panik med till den specifika uppgiften den var för, men den andra boken skulle jag gärna velat ha redan förra veckan så jag kan göra klart uppgiften och ge mig ut på fältstudien. När således fältstudien är gjord så har jag "bara" en skriftlig uppgift kvar, sen är uppgifterna för dessa självstudieveckor klara.
KÄNNER JAG NÅGON VERKSAM FRITIDSPEDAGOG/FRITIDSLÄRARE??

Idag blir det något så kulinariskt som ungnötslever och ris. Som jag har längtat efter det! Ägnade tre dagar förra veckan åt att leta ungnötslever, men antingen så var det slut eller så var jag för tidig tills leveransen skulle komma. Och sånt är oerhört irriterande när man är så kriminellt sugen på något! Men imorse efter lämningen så åkte jag in till ICA Maxi (en affär vi sällan besöker) för jag tänkte att där borde det ju finnas och det gjorde det, thank you Lord! Där hittade jag även två böcker till E, en målarbok och en bok där man kan lära sig att måla djur till O.

Sep. 13, 2013Hämtade barnen lite tidigare på dagis igår då hämtningen av Simba annars skulle krockat.
Operationssåret blev dock lite större än vad hon tänkt pga missformade äggledare och något med bråcket.
När vi kom hem lät jag henne vara inne på lilla toaletten med lådan, maten och vattnet. Men under natten alltså... Jisses! Jag trodde hon skulle klösa sig genom dörren eller att störningsjouren skulle komma och knacka på så som hon jamade. Jävla galning. :-P Men hon fick komma ut förut, jag pallade inte med det där oljudet. Får hålla ett öga på barnen, främst E, så hon inte hittar på något med henne.
Det här med tratten är ju ganska hopplöst... Får man använda superlim? För det tillhörande snöret åkte upp lika fort och jag har även testat att använda halsbandet till kragen istället, men det låset öppnar ju sig så lätt.
Örat såg väldigt roligt ut igår kväll när jag tog bort tejpen, alldeles grönt. Men jag kan inte se någon antydan till siffror där inne? :-P

Nu ska jag ta och plugga en stund och hoppas att de två böcker som saknas till dessa uppgifter dyker upp i postlådan idag.

10 september 2013

Imorse hade jag tid hos tandläkaren, vilket var på tiden eftersom jag tyckte det var en evighet sen sist. Men jag tycks aldrig lära mig att i och med att jag har det där avtalet så blir jag kallad typ vartannat år, så jag är alltid nära att själv ringa och boka en tid för att (jag tycker) det var så längesen.
Började med att röntga tänderna, sedan kolla igenom dem, ta bort lite tandsten och polera dem - så nu har jag värsta filmstjärneleendet. ;) Eller inte. Men det känns som så i alla fall! Det känns alltid så fräscht och nytt (?!) i munnen när man går därifrån.
Hade inga hål den här gången heller, så nu har jag haft felfria tänder i 25 år. Det borde väl vara en bedrift, eller?
Jag ska tillbaka i slutet av denna månad för att träffa en tandläkare som ska få gå igenom mina käkar, leder och så då det knäpper så fruktansvärt i dem vissa dagar och kanske att jag då får en bettskena på köpet... Men det berättar vi inte för någon, va..?

Efter tandläkaren tänkte jag vara duktig och åka in till Kulturmagasinet och låna två böcker, eller snarare låna en bok och kopiera ett kapitel ur den andra. Jag trodde att jag hade varit duktig och köpt dem båda men det visade sig imorse att jag misstog dem för två andra, så jag beställde dem från cdon imorse. Nåja, Kulturmagasinet hade ingen av dem, så det besöket gick ju fort. Så istället stannade jag till och handlade på vägen hem så jag kan göra den efterlängtade avokadosoppan till middag idag. Väl hemma igen så åt jag lite lunch och satte mig sedan med en av litteraturböckerna till den första uppgiften jag är på. Det där kapitlet var nog det tråkigaste hittills och vad dålig jag var då på att fullt koncentrera mig, märkte jag...
Jag längtar redan till VFU'n i termin 2 och till termin 3 då det bara är bild! Jag vet inte om jag nämnt det men jag kommer även att kunna ta ut en legitimation som bildlärare till skolans lägre åldrar, när utbildningen är klar. :)

Just ja, min utbildning började ju förra veckan. Hela förra veckan bestod av introduktion, bra att veta som student, kursintroduktioner, föreläsningar och så. Jag hade sååå ont i magen och ångest förra söndagen och undrade om det där verkligen skulle vara något för mig. Samma sak undrade jag i måndags eftermiddag när jag kom hem och om jag skulle vara en ensam utböling under dessa tre kommande år och inte bekanta mig med någon. Men allt eftersom dagarna gick så började allt kännas bättre. I och med att vi delades in i olika studiegrupper så blev det automatiskt att man sökte sig mer till sin grupp, men man försökte även bekanta sig med de övriga i "klassen". 
Jag hoppas verkligen att jag kommer klara det här och att det kommer fungera som småbarnsförälder. Jag behöver det här!10 s

Senaste dagarna genom Instagram

Fredagsnöje :-)

Introduktionsdag

Så, nu är första introduktonsdagen gjord. Det höll på mellan 8-13.30 med mycket information, träff av gruppen och rundvisning av studentkåren. Har en härlig spänningshuvudvärk nu... ;)
Redan efter underfär 1,5 timme där så ringde de från E's avdelning, men jag kunde inte svara så de lämnade ett meddelande på röstbrevlådan. Jag fick då ringa efter B då de sa att hon hade feber, så han åkte och hämtade båda barnen. Hon hade varit ledsen och hade 38 grader men ända sen de kom hem har hon varit precis som vanligt. Och normaltempad. Finns ingen antydan alls på feber i hennes kropp... Jag väckte henne kl. 06.30 imorse och när hon vaknar så "tidigt" brukar hon vanligtvis ta en sovstund mellan 9-10. Nåja, när jag kom hem avlöste jag B så han kunde åka tillbaka till jobbet igen och honom ser vi nog inte förrän runt/efter 18, som vanligt. Tanken var att jag och barnen skulle följa med Sara, Richard och barnen till Söråkers kyrkis men då B tog Volvon och glömde lämna nyckeln till Golfen hemma, blir vi hemma istället.

Eira bara går och går och går nu idag också, det är så roligt att se! :) 

Upp och gå och gå och gå

September kom fortare än jag trodde

Idag åkte vi till Härnösand för att möta upp en tjej som jag skulle köpa studielitteratur av och som skulle visa mig runt på Mittuniversitetet. Men hon mejlade mig precis när vi kört in i Härnösand halv tolv att hon precis vaknat och glömt mig, men att hon skulle skynda sig så gott hon kunde så vi åkte och lunchade på Big Boy under tiden.
Vi åkte till universitetet och kollade upp närliggande parkeringar tills hon kom. Passerkortet fungerade tyvärr inte så det blev en rundvandring utomhus. Gäller ju att komma ihåg alla byggnader åh... O fick följa med mig medan E stannade kvar i bilen med B. Jag ville att han skulle följa med så han kunde få någon slags uppfattning om var mamma kommer att befinna sig sedan.
Efter rundvandringen åkte vi ner och hälsade på lillebror och drack kaffe. Och E visade att hon minsann kan gå - och på eget bevåg dessutom! :-) Hon har gått och gått och gått hela dagen idag. Och i och med det så verkar visst Simba ha blivit himla intressant bara så där, hux flux, för nu kan ju E gå/springa efter henne och knövla henne. :-P Nu ikväll fick vi dock säga till E till slut för det blev lite för mycket (tvångs)gos.

Nu ligger vi i våra sängar allihopa sedan 20-20.30 men när jag kom ut ur duschen kom O och snyltade åt sig en plats emellan oss, så här får han ligga en stund till så bär jag ner honom sen. <3 Han sa förut att han tycker att jag luktar jordgubbe och pappa bajskorv, så jag antar att Naomi Campbell's duschtvål som jag fick i denna månads Glossybox är godkänd. ;-) Men den luktar ju himla gott!
Ser nu att jag skulle ha fixat mina naglar idag men det får jag göra imorgon eftermiddag istället...

Min mage har varit i ett slags upprorstillstånd sen i eftermiddags. Jag hoppas det bara är mina nerver som orsakar det och ingenting annat! September kom ju fortare än jag trodde och jag tycker såna här saker är jättejobbiga; att komma till ett nytt ställe (Mittuniversitetet) och inte ha en aning om vart de olika platserna (husen/salarna) är, nya okända människor och ja allt!

Igår var vi iväg till Drakborgen tillsammans med Karla och Theodore, som en sista grej innan allvaret skulle dra igång. Jag och O tog bussen dit, vilket var väldigt uppskattat, men han tyckte det var jobbigt att han skulle stanna "överallt" och plocka upp folk.
Igår kväll fick vi besök av Sofia, Robin och Ella och jag tror att hon gjorde susen till att E idag har gått och gått och gått - nämligen att få se en jämnårig gå och studera hur man ska göra osv. Tack för hjälpen, Ella! ;-)

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0