Feb. 15, 2014

Det blev tyvärr ingen tripp till Sollefteå idag och Leos dop då jag fick hämta hem en tvärförkyld Eira från dagis i torsdags, det rann både från ögon och näsa. Ögonen rinner inte längre men den där snygga elvan håller sig kvar... ;) Så himla typiskt bara att hon var tvungen att åka på detta nu, men det är en av tjusningarna med småbarnsperioden, tills immunförsvaret byggts upp. Odin blir ju nästan aldrig sjuk längre, det är som att ingenting biter på honom.
Och om vi kastar ett getöga utanför våra fönster så vettetusan om det hade varit sådan bra idé att köra hem från Sollefteå en kväll som denna... jäklar vilket väder! Jag provade bromsarna några gånger på vägen hem från Lögdö och det var nog lika bra så att jag fick en uppskattning om väglaget, annars hade jag nog fortsatt förbi korsningarna och avfarterna... ;)

Men det ont som inte har något gott med sig... Brunne tycktes behöva kompensera Sollefteå-resan med något så nu är köksdörrsöppningen vid diskmaskinen snart ett minne blott. Till hälften i alla fall. Det lämnas en liten öppning kvar med ett slags avlastningsbord medan resten byggs igen. Så... mer målning och tapetsering. Men det kommer bli jättebra när det är klart!Kvällsläsning

Nu är det så länge sedan det skrevs något här så det har ju hänt lite grann... Ska se om jag kan knåpa ihop en slags lista:
  •  Jag har ju börjat på den nya utbildningen, behandlingspedagog med dubbel diagnos kompetens via YA i Timrå,
  • Jag lyckades multitaska i pluggningen och till slut göra klart de sista uppgifterna på fritidslärarprogrammet, bli godkänd på kursen och då få ihop totalt 30 högskolepoäng. Men det var inte lätt vill jag lova. Och jag var nära att ge upp många gånger. Men för att inte riskera eventuell uteblivning av studiemedel så gjorde jag klart dem - och fick bättre betyg än väntat vilket gjorde mig väldigt glad!
  • Vi har ä n t l i g e n blivit med diskmaskin, höjt upp bänkskivorna i köket, införskaffat ett nytt köksbord + stolar och gjort oss av med de förra, fått ny el dragen i lägenheten och ny central.
  • Eira har gjort flera praktvuropor, däribland slagit ut en flisa ur vardera framtand och skrapat upp ansiktet på halkskyddet i trappen efter att ha ramlat utför några trappsteg. Ett litet axplock bara. Hon är helt galen ungen. Hon har inga som helst hämningar what so ever.
  • Vi har tagit bort den gamla, fula och trapphusinspirerade spaljen i trappan och satt dit en ny som, tillsammans med trappan, ska målas vit vid tillfälle.
Ja, men det var väl allt... Nu till helgen, på lördag, är vi bjudna på dop för lille Leo, och vi ska passa på att hälsa på momma och morfar innan. Så får vi se om barnen vill följa med på dopet eller om de vill stanna kvar hos dem, det beror på dagsformen. ;) Sen är det ju alla hjärtans dag på fredag och det kommer "firas" med lite god mat här. Enkelt. Kanske hyr en film för barnens skull, Odin var väldigt sugen på att göra det idag när vi var på affären men det får vänta tills helgen i så fall. Kan ju inte ha roligt alla dagar'e!

Nej, nu är det snart dags för "Mia på Grötö" - hej!

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0