BVC-besök


Igår kl. 11.15 hade vi tid på BVC för att väga och mäta Eira. Sist vi var där för en månad sen ville sköterskan att vi skulle komma tillbaka om en månad för en ny viktkoll då hon tyckte att Eira ökade för lite. Det var ju inte så himla konstigt då hon hade haft magsjuka i tre veckor då... Lite svårt att öka i vikt då. ;)
Gårdagen visade att hon nu väger 7940 gram och är 69,5 cm vid 10 månaders ålder (blir 10 månader imorgon). Jag tycker dock att vikten var lite missvisande. Den pendlade mycket mellan 7,4-7,9 och var mest kring 7,4 men hon noterade 7,9 så...
Vi ska tillbaka dit den 4/4 för att få träffa läkaren angående hennes nacke. Jag vill få några övningar som vi kan göra och hoppas att läkaren kan ge mig det då och inte behöva skicka en remiss till Barnmottagningen som vi får vänta x veckor/månader på.

Sjukstuga


Igår förmiddag så tyckte jag att Odin kändes lite varm och tog tempen, då hade han närmare 38,8 i temp. Sen hela eftermiddagen och kvällen var han så orkeslös, bara låg i soffan och sov emellanåt. Trots Alvedon så var han kokhet och tempen låg kring 39,5. Så pappan fick ligga på soffan och sova så fick Odin ligga bredvid mig i sängen och jag passade på att ge honom Alvedon när Eira vaknade och ville ha mat.
Idag har tempen pendlat mellan 39,5-39,8 grader och har sovit i mellan 09-13.30 och det tror jag basiluskerna behövde. Det var längesen han var så här ynklig och tilltagen. Han har klarat sig ganska bra från det här under hösten och vintern, så det var väl väntat att det skulle komma nu istället antar jag.
Han klagar dock inte på att han skulle ha ont i öronen, halsen eller så men är väldigt hes när han pratar och har nästan krupphosta.
Det finns inget värre än när ens barn är sjuka...

Ny vecka

Måndag och ny vecka. Måndagar är (i den mån det går) lika med öppna förskolan mellan 09-12. Idag pysslade även Odin tre söta påskkycklingar. Två som kan sättas ner i blomkrukor och en som kan sitta på en hylla.
Efter öppna förskolan gick vi hem och åt lite lunch, städade, satte igång en tvättmaskin och nu är det lek som gäller och Eira ska väl till att ta sin sista vila för dagen snart. Hennes vilor har blivit lite förskjutna idag då hon vanligtvis tar den första ganska precis runt 09 men idag skulle hon vara vaken just då och tog inte första vilan förrän runt 10.30. Men förhoppningsvis ska det gå bra ändå... :)

Nu har jag precis sökt en utbildning och kommer precis på när jag ska skicka iväg ansökan att det är en grej som saknas. Förhoppningsvis så behövs det inte annars får de väl höra av sig så får jag väl "göra om och göra rätt".

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna...

Eira spelar blockflöjt

Vad säger katten?

Samtal

Idag blev det uppstigning lite tidigare då vi skulle vara på dagis en halvtimme innan den vanliga tiden för lämning för jag skulle ha "utvecklingssamtal" med en av Odins fröknar. Allt var bra och det fanns inget att antyda på annat än att han använder båda händerna när han ritar, målar och äter.
Eira fick följa med in och hon blir så uppriktigt glad när hon får se och/eller träffa andra barn! Hon blir sååå intresserad av dem, man ser hur det spritter i kroppen på henne och hon utropar hela tiden "bäh! bäh! bäh!" och ska hela tiden ha koll på vad de gör. :) På samma sätt reagerar hon när hon ser djur, särskilt hundar och katter.
Jag försöker få henne att säga "mjau" så så fort jag frågar "hur låter katten?" säger hon "maaa, maaa". ;) Ska försöka få det på film och lägga upp det här.

Nu ligger Eira och sover sen en timme tillbaka. Det lär nog vara lägligt med lite lunch sen när hon vaknat, plocka lite här hemma, åka till vårdcentralen och lämna det sista provet och sedan hämta storebror för då har han gjort sin 15 timmars för den här veckan.
I morgon åker vi och barnens mormor till min momma och morfar och hälsar på. De har sagt så många gånger nu att de saknar oss och vill att vi kommer och hälsar på så eftersom B ändå ska ut med arbetskamraterna imorgon efter jobbet så åker vi upp över dagen. De ska ju få förstoringen på Eira också! 
Ska försöka hinna hem lagom till Odins fredagsmys-program "Gladiatorerna". :)

Vårdcentralen



Idag blev (äntligen) läkarbesöket av! Fick först berätta om mina besvär och sedan gå iväg till lab och lämna blod- och urinprov för att se om jag är allergisk mot något eller har en inflammatorisk tarmsjukdom. Sen fick jag även med mig till ett prov som jag inte kunde lämna på "beställning" där...
Spännande att se om det visar något, men med min vanliga tur lär det ju inte göra det! Nåja, nu har vi i alla fall fått bollen i rullning.

En liten hälsning från Eira

Eiras första tand

...är en seglivad rackare! Så här har det sett ut i en vecka nu.




Members


I lördags kunde jag äntligen hämta ut klädpaketet från Members och åh så fina Little House of Commons-kläderna var! Idag har Odin haft på sig t-shirten och de gråa byxorna och byxorna har fått mycket beröm. :) Bodyn och de mönstrade leggingsen till Eira är i strl 80 så de kan hon inte ha än på ett tag... :) Sen att det bara blev drygt 230 kr för dessa klagar jag inte över direkt!
Members har upp till 80% prisreducering på varumärken från bl.a Little House of Commons, Name it, Nova Star, Velour och varje erbjudande är tillgängligt under 4-7 dagar. Sen så uppdateras det med nya kampanjer varje dag. Produkterna går åt snabbt så det gäller att vara på hugget! :)
Antalet medlemskap är limiterade så vill ni få chansen att shoppa barn-, dam- och herrkläder, accessoarer kommentera med din e-post så skickar jag en inbjudan till dig där du även får 50 kr att handla för när du registrerat dig! :)

Själv är jag nära på att klicka hem bl.a en jacka till Odin nu...

11 mars 2013

   
Idag har vi varit på öppna förskolan, första besöket på drygt tre-fyra veckor pga alla sjukdomar som varit. Där påskpysslade vi lite bl.a och Odin gjorde en varg som jagade kaniner, tror jag det var.
Det var inte det lättaste att rita av Eiras händer, men foten var lite lättare. Trots med strumpbyxorna på.
Efter pysslet började Eira bli ganska trött så vi klädde på oss och gick därifrån. Vi tog vägen förbi macken och postade ett brev till kommunen ang förskoleplats till lillasyster.
Nu är både disk- och tvättmaskinen igång men så snart de är klara, och Eira har vaknat och ätit lite mat, så ska jag ta med mig dem in till Birsta och köpa mig ett par nya skor. Jag tror jag visade en bild på ena skon för någon vecka sen, där hälen typ hade lossnat från själva skon. Och nu verkar resten av sulan göra detsamma och jag har inget hemma som är vintervänligt så jag måste införskaffa något.

Ikväll blir det rörelselek för sonen och vi får se om vi följer med allihopa eller om det bara blir han och Brunne. Som det känns nu så blir det det sistnämnda, men det kan ju hinna ändras! :)

  
Igår var vi ut på en liten skotertur från svärisarna, ner till bruket, till Lögdösjön och över och sedan tillbaka. Det var första gången för Eira och hon tyckte det var så spännande att hon somnade ganska omgående när vi hade satt henne i pulkan och där sov hon så gott i drygt en timme.


När B kom hem från jobbet i fredags åkte vi in till MAX där vi mötte upp Odins dagiskompis Calle, hans storasyster och pappa. När vi hade ätit upp åkte vi upp till Enjoy bowling där de fick bowla i en timme. Men de hade så roligt av varandra att de hellre lekte på sidan om... :)
Min mage ballade ur totalt efter middagen och så dåligt som jag mådde då var det längesedan jag gjorde. Fy fan alltså. Och det är fruktansvärt jobbigt att vara borta när det inträffar och bland folk som inte har en susning vad det handlar om. Några tabletter hade jag inte med mig heller som kunde stoppa det, men i lördags köpte jag så jag jämt har med mig om det skulle hända igen.
Hoppas läkarbesöket på onsdag blir av den här gången så det inte måste bokas om.

Eiras sätt att dricka själv, 5/3-13

Sportlovsvecka

Och Odin frågade imorse om inte pappa skulle vara ledig med oss något mer. Han (och jag) tyckte det var jätteroligt att B var hemma hela förra veckan.
Jag funderar på om jag ska ta med mig barnen upp till Sollefteå någon dag och hälsa på momma och morfar. De ringde förut och sa att de längtade efter oss och jag har ju framkallat en förstoring på Eira i klänningen från min morfar som de ska få.
 
Jag såg detta igår och tror att Eiras första tand är på väg upp. Jag hoppas det är därför hon är så risig i magen.
När hon satt och åt lunch förut så såg jag att det såg likadant ut på vänstra (hennes högra) sida också. Så kanske är de på väg.
Odin var 11 månader när hans första tand dök upp.

Imorse när jag och Eira fortfarande låg kvar i sängen så kom Odin in och berättade att han skulle ta fram frukosten och att jag kunde ligga kvar i sängen under tiden. Sen kom han in igen efter en stund och bad mig öppna smörförpackningen åt honom och att han skulle göra mackor åt oss. Och resultatet ser ni på bilden ovan. ;) Jag fick dock tillåtelse att göra en egen macka för det där var för mycket smör i min smak, men tanken var så himla fin! <3 Älskade gubben.

Nu är alla skivor, böcker och allt annat som stod i bokhyllan nedpackade i flyttkartonger. 3,5 fulla kartonger blev det. Och bryta-ryggen-tunga är dem också. Ska plocka ur vitrinskåpet också men till det behöver jag lite tidningar då alla handdukar gick åt när jag packade ner glas och liknande från köket.
Ja, vi må bo i en enda stor flyttkartong framöver men hellre det än att behöva stressa med packningen de sista dagarna innan flytten. Så om vi får besök framöver får ni räkna med att det ser kalt ut på vissa ställen och kartonger som står lite här och var.

Gårdagen kastar vi gärna i soporna

Lagomt tills vi skulle ner till bäcken med Odin och farmor för att göra vårskriket så brände sig Eira på kaffe.
B ställde en kaffekopp på köksbordet och sedan kollade vi ut på Odin via köksfönstret, och jag vände på huvudet och var precis på väg att sätta mig bredvid henne när jag ser hur hon får tag i kaffekoppen och välter ut den över sitt ben... Så jag tog upp henne ur stolen och satte henne direkt i diskhon hos farmor och farfar och sköljde med ljummet vatten. Men kaffet var nog lite för varmt för att inte orsaka några blåsor...
Det verkade som att snuttefilten upp det mesta och det centrerade sig mest på hennes söta lilla fot.
Ni kan ju tänka er hur otröstlig hon var efteråt, stackarn... <3 Så gårdagen kastar vi gärna i soporna och glömmer bort!






Så ser foten ut idag (nedre bilden).

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0