9 augusti 2013


Igår tog jag med mig barnen upp till Sollefteå och hälsade på momma och morfar då de saknade oss. De hade önskat att Brunne också följde med men eftersom han skulle börja jobba kl. 12 idag (nere i Fagervik på Mando Diao) så kunde han ju inte.
Vädret såg väl inte ut att vara tiptop när vi åkte direkt men det blev bättre och bättre allt som dagen gick. Och jag fuskade lite i solen då det till slut inte fanns någon direkt skugga, så mitt ansikte såg ju ut därefter sedan. Sen glömde jag helt bort att ta kvällstabletten igår också för det sket sig helt med tiderna och intag av mjölkprodukter. Men ja... det får jag väl ta.

När vi kom upp så berättade dem att strömmen hade gått och att de väntade på elektrikern. De som hade tänkt bjuda på lunch när vi kom upp fick helt tänka om.
Sen brukar vi ibland kunna ha väldigt roligt åt deras uttal av vissa ord och igår var tydligen inget undantag... ;) Elektriker blev "elektriiiker", "elek-tr-i-ker". Sedan säger dem "bargurett" åt baguett, "
Nåja, så flera timmar gick åt till att invänta elek-tr-i-kern som till slut kom och det visade sig att det var lilla plattan på spisen som var boven i dramat. Och innan det kom fram... oj oj oj, morfar blev så stressad över att de kanske behövde en helt ny spis och skulle de i så fall få tag i en innan butiken hann stänga och det var det ena med det fjärde. Det är sååå mycket surr under så kort tid att man blir alldeles tom i huvudet efter ett tag. :P
Efter grillmiddagen gick jag, barnen och momma på en promenad mot sjukhuset och tillbaka, med ett stopp i områdets lekpark där barnen gungade lite och jag och Odin lekte kurragömma. På bilden ovan syns ett av hans superba gömställen. ;)
Innan vi gick tillbaka så skulle Odin åka rutschkana och rutschkanan där är nog den brantaste jag någonsin varit med om... Eira satt nedanför i sanden och hann skulle vänta på att hon tog sig därifrån innan han fick åka men fick fart direkt när han satte sig ned så han åkte in i henne som dök med huvudet ned i sanden och fick sitt första skrubbsår, i pannan... Sen gick vi tillbaka och fikade lite, kollade på TV, barnen fick mommas goda välling, jag la dem för natten och åt sen kvällsfika med momma och morfar och pratade lite med dem innan vi till slut tackade för oss och gick och la oss vi också. Jag som har fastnat för "Pretty little liars" var tvungen att se ett avsnitt på Netflix innan jag somnade... :)

Eira vaknade redan klockan 06 imorse, vilket inte alls är likt henne. Men jag lyckades få henne att somna om till slut och vi sov vidare till strax efter 08 då vi klev upp alla tre och blev serverade frukost.
Vädret har ju varit betydligt sämre idag så vi har bara varit inne, fast Odin följde med morfar ut på en promenad för att slänga lite återvinning. Hade tänkt att försöka hinna träffa någon/några av tjejerna där uppe men då det var arbetsdag så sket det sig så vi åkte hem efter lunchen. 
Nu kollar jag på filmen på TV3 och ska väl snart ta med mig en sovandes Odin upp så vi får lägga oss. Han är väldigt förväntansfull inför morgondagen då jag har lovat att vi ska gå på bio och se "Monsters University"! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linapihl.blogg.se

Living the dream

RSS 2.0